E-Mærket - 100% Dansk webshop - 20 års erfaring - Fysisk showroom & butik - Prisgaranti - 30 dages returret - God Service - Fremragende Trust score - Hurtig & billig fragt - Fragtfrit på ordre over kr. 799,-

Hvad er en metaldetektor

oprettet d.

 

Hvad er en metaldetektor for en størrelse?

En metaldetektor eller metalsøger (kært barn har mange navne) er en avanceret elektronisk enhed der kan detektere et metalstykke i jorden. Måden hvorpå en metaldetektor kan registrere metaller er ved sende et elektromagnetisk felt fra søgespolen (den rund eller ovale plade forenden af detektoren) ned i jorden, som så delvist tilbage reflekteres af det metalobjekt som befinder sig i magnetfeltet.

Udover at søgespolen sender et magnetfelt ned i jorden modtager og registrere den også de reflekterende bølger og disse behandles i metaldetektorens systemboks hvor der ofte er et digitalt display og en højtaler og omsættes her til lydsignaler og på mange moderne metaldetektorer til et 2 cifret digitalt tal samt anden info som signalstyrke. Udfra disse visuelle- og audio signaler bliver brugeren informeret om at et metalisk objekt er registreret og man kan ofte på baggrund af info type bestemme objektet og hvor dybt det ligger i jorden. Dog vil der være tale om relative og retningsvisende informationer da ingen metaldetektor kan 100% nøjagtig identificerer et objekt og hvor dybt det ligger, selvom de med tiden er blevet bedre og bedre til det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Typer af metaldetektorer

Udover den gængse hobby metaldetektor som er vist på billedet ovenover, findes der mange forskellige typer af metaldetektorer til hvidt forskellige formål. For de fleste hobby metaldetektorfører er en pinpointer en velkendt føljesvend. Pinpointeren er en mini metaldetektor der benyttes til at fin lokalisere metalobjekter i jorden og det gør de ganske præcist ved hjælp af øget signalgengivelse jo tættere spidsen kommer på et metal genstand. På den måde kan hurtigt finde frem til det objekt man først regisrtrerede med metaldetektoren.

 

 

 

 

 

 

 

Andre typer metaldetektorer er undervands metaldetektorer til brug ved dykning og disse vil kunne opererei dybder ned til 80-100 meter afhængig af model. Mange hobby metaldetektorer til brug på land er idag også vandtætte til dybder på 3-5 meter. Derudover findes der også special detektorer som Guld metaldetektorer, der specielt egnet til små fine guld nuggets eller jordscannere der kan operere i store dybder, søge store genstande og hulrum samt udgravninger. Sikkerheds metaldetektorer er et andet område hvor metaldetektoren bruges med succes ved arrangementer og begivenheder og og sikkerheds følsomme områder som lufthavne. Her bruges eksempelvis Walkthru metaldetektorer og håndholdte scannere.

 

Hobby metaldetektoren

Bobby metaldetektor segmentet spreder bredt fra begynder metaldetektor modeller fra ca. kr. 1500 til til Highend metaldetektorer fra kr. 5000 og op. Kvalitets metaldetektor mærker som eksempelvis Nokta, Teknetics, Quest, Fisher og Bountyhunter adskiller sig fra No-name detektorer på en lang række parametre såsom:

 

  • Søge dybde - Vægt - Indstillingsmuligheder - Registreringshastighed - Søgeprogrammer - Audio toner - Vandtæthed - Mateialer - teleskopstang - Brugervenlighed - Systemboks skærm - Indhold af levering - Trådløs audio teknologi - Pinpointfunktion - Størrelse og typer af søgespoler - Batterikapacitet - Søgefrekvens og meget mere...              
Hvor dybt søger en metaldetektor

Søgedybden afhænger af mange forskellige faktorer. De vigtigste elemnter i søgedybden er metaldetektorens ydeevne (Software, hardware, søgefrekvens, interferens eliminering og søgespolens type/størrelse). Andre afgørende parametre er det specifikke søgeområde (jordmineralisering, elektromagnetisk interferens og jordens egenskaber). Metaldetektorer fra kvalitets producenter som Nokta og Quest kan finde en god mønt på ned til 40 cm`s dybde og større genstande i dybder på mellem 100 og 150 cm.

Hvordan søger man med en metaldetektor

Når man søger med metaldetektor svinges søgespolen fra side til  side i en halv bue, og her er det vigtigt at søgespole lige netop er over jorden så optimal søgedybde opnås. Når søgespolen svinges over en metalisk genstand udsender metaldetektoren en tone og viser (på de fleste metaldetektorer) et 2 cifret talværdi på skærmen og er en værdi for konkutans eller med andre ord ledningsevnen i metallet. Lave toner og lave talværdier på skærmen repræsentere lav ledningsevne og dervil ofte være tale om jernaffald som søm, skruer og jernstykker. Høje toner og høje talværdier indikere registrering af objekter med høj ledningsevne som man eksempelvis ser i mønter, smykker og ædel metaller, så disse vil normalt altid være at foretrække for den erfarne metaljæger :-)

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Sikker handel E-mærket
Sikker betaling
Fremragende E-mærkets kundescore E-mærket
Følg os på sociale medier