E-Mærket - 100% Dansk webshop - 20 års erfaring - Fysisk showroom & butik - Prisgaranti - 100 dages returret - God Service - Fremragende Trust score - Hurtig levering - Billig fragt - Fragtfrit på ordre over kr. 799,-

Metaldetektering på stranden

Oprettet d.

 

5 gode tips til brug af metaldetektor på stranden

 


 

Metaldetektering på stranden er en anderledes type søgning med metaldetektor end søgning i marken og stiller ofte lidt større krav til grejet, især hvis man vil helt ned til vandkanten.

Strandsøgning kan bare noget som andre typer søgninger ikke kan. Intet er mere fantatstisk end en solrig morgenstund på stranden, mærke havets friske luft og høre bølgernes brusen som har en beroligende og afstressende effekt. Med metaldetektoren i hånden skal man på stranden ikke forvente at finde levn & oldtidsfund, men først og fremmest tabte genstande som mønter, smykker og andre nyere metalgenstande.

Strandsøgning med metaldetektor har bare en helt speciel charme, og en dags søgning på stranden på rette sted og tidspunkt kan være særdeles lukrativt, men uanset resultatet er det aldrig forgæves, for man får som minimum en dag med massere af frisk luft, motion, og en fantastisk nattesøvn er garanteret :-)

 

Vores gode råd til strandsøgning med metaldetektor

 

Strandsøgning kræver ikke nødvendigvis specialudstyr, men visse metaldetektorer og andet grej har dog fordele, specielt på den våde del af sandstranden, og ønsker man at søge under vand er en 100% vandtæt metaldetektor et klart must.

Stranden kan deles op i 3 områder:

 

  • Den tørre del af sandstranden
  • Den våde del af sandstranden
  • Vandkanten

 

På den tørre del af sandstranden som ofte er der hvor badegæster har base og ligger deres håndklæder samt andre ting, er den mimdst udfordrende del for en metaldetektor, og her kan de fleste kvalitets metaldetektor i den lave prisende sagtens være med. Når detektoren kommer til det våde sand og under vand, vil mange detektor bliver væsentligt mere forstyrret grundet saltindhold i sandet. Her vil det især være en fordel med en metaldetektor som er designet og optimeret til saltvands brug.

 

1. Find den rigtige metaldetektor til strandsøgning

 

Der vil være forskellige udfordringer når der søges på stranden, I den tørre del af stranden i det hvide sand vil de fleste metaldetektorer kunne benyttes og er klart det nemmeste terræn på stranden. Det tørre områder er også her hvor man lægger håndklæde og ofte oplever at tabe og miste genstande.

Den våde del af stranden er der hvor metaldetektoren kommer på arbejde, her indholdet af salt højt og det stiller større grav til indstillingsmuligheder på detektoren, og her anbefaler vi at man går efter en metaldetektor med strandprogram og som minimum automatisk jordbalance (kalibrering i forhold til det underlag man søger på), som kan neutralisere de værste forstyrrelser. 

Har du modet til decideret at søge i vand, og ofte er det områder som ikke tidligere er søgt, anbefaler vi at detektoren er vandtæt, selvom de fleste detektorer har vandtætsøgespole, og kan søge i dybder til under kontrolboksen, undgår man med en 100% vandtæt metaldetektor at vandskulp eller tab i vandet ødelægger elektronikken.

Find metaldetektorer til strand og undervandsbrug - KLIK HER

 

2. Find de bedste steder at søge med metaldetektor på stranden

 

Populære strande er ensbetydende med mange mennesker og derfor er der også en større sandsynlighed for tabte genstande her. Og en god ide er at lokalisere de mest koncentrerede områder på stranden, måske i nærheden af livreddertårne, strandbutikker, strand huse og de områder som er tættest på P pladser osv, eller de områder der mange strand aktiviteter som vollyball, fodbold og anden hobby og sport

 

3. Søgeteknink & gameplan med metaldetektor på stranden

 

Systematiser din søgning på stranden, visualiser gerne mindre områder som eksempelvis 10 x 20 meter, eller endnu bedre marker området med en gren eller bunke sten, og detekte en bane på ca 2 meter i brede (fra yder punkterne af dine sving) når enden af området er nået, ryk da ca 2 meter til siden og gå i modsat retning indtil hele det område man har sat sig for mål er gennemgået.

Vigtigt er det, at man ikke går for stærkt frem og man altid sørger for at overlappe svingene så ingen område ikke bliver scannet. 

Med denne tilgang til strandsøgning sikrer man en mere effektiv søgning specielt på de områder hvor man ved mange mensker ofte er samlet, og det øger chancerne for at finde gode og spændende fund.

 

4. Tilbehør til metaldetektor når der søges på strand

 

Udover en god og stærk metaldetektor til strandsøgning er det ofte en fordel med det rette tilbehør. Metaldetektorens bedste følgesven er pinpointeren som gør metaldetektering sjovere, nemmere og mere effektiv. Til stranden er det en fordel med en Pulsinduktions pinpointer, da den er mere effektiv i mineraliseret underlag og ikke er når så påvirket af forstyrrende signaler, men en VLF pinpointer kan også bruges. Find pinpointerer - KLIK HER

Det rigtige graveredskab. Selvom en skovl/spade kan benyttes er det mere effektivt med en strandsigte der fåes med kort og lang skafte. Fordelen med en sigte er at man nemt får filtreret sandet fra så det detekterede objekt ligger synligt tilbage. Strandsigter fåes i plast og rustfrit stål. Se graveredskaver - KLIK HER

 

5. God etikette med metaldetektor på stranden

 

  • Dæk altid gravede huller så ingen andre strandgæster og specielt børn ikke falder og kommer til skade
  • Med bring de fundne objekter også affalds metaller, der ikke hører til på en strand og som kan skade andre brugere af stranden, såsom spidse og skarpe genstande
  • Brug hovedtelefoner når du detektere, specielt hvis der er andre gæster på stranden. Ikke alle synes der lige charmerende med bippen og hylen fra en metaldetektor. Derudover er det ofte en fordel at bruge hovedtelefoner så vind og bølje støj og larm fra andre strandgæster udelukkes. Find hovedtelefoner - KLIK HER
  • Hav altid respekt for andre brugere af stranden og vis dig som den bedste ambassadør for metaldetektor hobbyen
  • Hvis du finder noget værdifuld, som ringe, armbånd og halskæder i ædelmetal bør du se efter inskriptioner så retmæssig ejer eventuelt kan findes - Glæden ved at tilbage leverer en vielsesring til ejeren er mange gange større end selv fundet.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Sikker handel E-mærket
Sikker betaling
Fremragende E-mærkets kundescore E-mærket
Følg os på sociale medier