E-Mærket - 100% Dansk webshop - 20 års erfaring - Fysisk showroom & butik - Prisgaranti - 30 dages returret - God Service - Fremragende Trust score - Hurtig & billig fragt - Fragtfrit på ordre over kr. 799,-

Hvad er den bedste metaldetektor til børn?

Oprettet d.

Læs artiklen og find den rette børne metaldetektor

 

 

At vælge den rigtige metaldetektor til børn er ofte svært. Her er vores anbefalinger til at vælge en metaldetektor til de mindste skattejægere.

Hvad er vigtige parametere for valg af en metaldetektor til børn?

Vi anbefaler altid at man køber en metaldetektor fra en professionel producent, der i modsætning til billige ”kineser” modeller bruger meget tid på at udvikle detektoren så den både er ergonomisk, brugervenlig og har ydelse i top, så børn får den bedste oplevelse når jagten på fortidens artefakter går ind eller når turen går til stranden på jagt efter mønter og smykker.

En kvalitets metaldetektor til børn er fremstillet af producenter med mange års erfaring, og top ingeniørers mange timers udviklingsarbejde. Og der er stor forskel på en detektor til kr. 250 som mest af alt går under kategorien legetøj og en metaldetektor der er 3-4 gange så dyr, hvor kvalitet, funktioner og ydeevne er i en helt anden kategori, og på ingen måde kan sammenlignes med de såkaldte legetøjsmodeller.

 

6 punkter der bør være med i overvejelse når den rette metaldetektor til børn skal vælges

 

 1. Alder af barnet  

En kvalitets metaldetektor til børn er ofte fremstillet til et bestemt alders interval da længde, vægt og brugervenlighed er tilpasset barnets alder så bedste oplevelse fås. Det kan ikke nytte noget at man anbefaler en detektor der vejer for meget, eller hvor indstillinger og detektorens respons er for svær at forstå for barnet. Så kig altid efter anbefalet brugsalder.

 

 1. Vægt på metaldetektoren

Det siger sig selv, vægten er vigtigt. De mindste børn skal ikke have en for tung metaldetektor som i løbet af kort tid vil give træthed i arme og skuldre, og barnet vil hurtigt miste lysten til fortsætte jagten.

 

 1. Justerbar længde af detektoren

En metaldetektor til børn og metaldetektorer generelt skal kunne justeres i længden, så rette vinkel og ergonomi opnås. Ved justering af metaldetektorens stang i optimal længde i forhold til højde og måden barnet svinger detektoren på får barnet den mest behagelig detektor oplevelse også i årene frem i takt med barnet vokser.

 

 1. Kvalitet & Robusthed

Robusthed er vigtig om det gælder til voksne eller børn. Metaldetektoren skal være robust og fremstillet i stærke materialer, så den bruges i mange timer af gangen uden problemer og skal kunne klare tab og let spark som kan ske, selv for den mest forsigtige og i særdeleshed for børn.

 

 1. Brugervenlig og nem forståelig

Det er vigtigt at brugerfladen er let forståelig for det alders interval barnet befinder sig i. Mange funktioner og features er ikke en fordel for en god detektoroplevelse hvis barnet ikke forstår at bruge dem, men derimod, jo nemmer og mere forståelig metaldetektoren er, desto bedre oplevelser vil man også få. Et godt informativt display med visuel indikatorer er nemmere at forstå og lære, og gør at barnet ikke mister interessen og lysten efter kort tid.

 

 1. Vandtæt metaldetektor eller ikke

En vandtæt metaldetektor er bedre end en regntæt detektor, og en regntæt detektor er bedre end en ikke regntæt metaldetektor, men vandtætte detektorer er ofte også dyrere i indkøb. Med en vandtæt metaldetektor har man en detektor som kan bruges mere effektivt i miljøer hvor der kan være søer og strand. Søger man eksempelvis på stranden kan barnet lægge detektoren fra sig i vandkanten, eller en regn pyt på marken uden den tager skade, så en vandtæt metaldetektor kan være en fordel og er i hvert fald ekstra sikret.

 

Hos Zeejuu.dk har vi Danmarks største udvalg af metaldetektorer til børn og har et gennemgående kendskab til dem, efter over 10 års erfaring med salg og rådgivning. Herunder finder du dem listet op i grupper efter anbefalet alder og en kort beskrivelse af hver enkel.

Børne metaldetektorer delt op i 3 aldersintervaller:

 • 5 – 9 år
 • 8 – 12 år
 • 12+ år

Alders intervallerne skal betragtes som vejledende og betyder eksempelvis ikke at et barn på 8 ikke vil kunne klare en detektor i alders intervallet 9-12 år.

Nogle af metaldetektorerne falder under mere et alders interval, og disse vil vises i deres primær kategori

Vi har vurderet alle metaldetektorene med stjerner fra 1-5 på følgende parametere:

 • Brugervenlighed
 • Pris
 • Ergonomi
 • Ydeevne

Med symboler er vist vejrbestandighed, hvorvidt metaldetektoren kun er egnet i tørt miljø, kan tåle regnvejr og skvulp eller er 100% vandtæt.

 

 

 

 

 

 

Metaldetektorer i aldersintervallet 5-9 år:

 

 

Bounty Hunter Junior

Bounty Hunter Junior - Klassikeren, og den mest solgte børne metaldetektor gennem tiden.

Bounty Hunter Junior har været på markedet i mange år og på trods af den ikke har LCD display, men i stedet analog display med viser, er den stadig en populær metaldetektor da den kan benyttes af børn helt ned til 4-5 års alder. Detektoren er er rimelig nem at betjene og forstå og tændes/indstilles ved hjælp af drejeknapper. Detektoren kan indstille sensitivitet og kan bortfiltrere uønskede jernobjekter som eksempelvis Jern. Længden af stangen kan justeres fra 50-75 cm, og har en søgespole på 16 cm i diameter.

Benytter 2 x 9 Volts batterier

Læs mere om Bounty Hunter Junior - KLIK HER

 

 

 

Bounty Hunter Junior TID

Efterfølgeren til Bounty Hunter Junior

Junior TID er målrettet til børn i alders gruppen og modsat sin forgænger Bounty Hunter Junior har den LCD display med Emoji ikoner der er nemt forståelig og viser om det er objekter man skal grave efter eller ej. Med kun 2 knapper kan selv de mindste være med og indstille detektoren på egen hånd. Udover 3 Emoji iconer har detektoren dybde viser og batteri status. Med knappen Disk kan man med et enkelt tryk filtrere jernobjekter som søm fra så den kun giver signal på de sjovere fund.

TID metaldetektoren benytter kun 2 x AA batterier

Læs mere om Bounty Hunter Junior TID - KLIK HER

 

 

 

 

 

 

Nokta Makro Mini Hoard

Nyeste børne metaldetektor på markedet

Mini Hoard fra Nokta er en skarp metaldetektor der giver børn i 5-9 års alder meget detektor for pengene. Mini hoard er fremstillet robuste materialer og er nem at indstille i længden, og så byder den på funktioner som LCD display med Emoji ikoner der viser når der skal graves og ikke, samt dybdevisning og batteriindikator. Som noget helt specielt har Mini Hoard også pinpoint funktion så mål nemt finlokaliseres og så er den sågar 100% vandtæt til 1 meters dybde, hvilket gør den til den ideelle strand metaldetektor. Detektoren har armstøtte for optimal ergonom og kommer en frisk grøn farve.

Læs mere om Nokta Mini Hoard  - KLIK HER

 

 

 

 

Metaldetektor til børn i aldersinterval 8 – 12 år:

 

 

Quest X5

Alsidig, fjervægt og meget detektor for pengene

Super alsidig metaldetektor der kan benyttes af børn fra 8 års alder, men qua dens konstruktion med 3 delt stang også kan anvendes af voksne, så det er en rigtig familie metaldetektor. Quest X5 har funktioner og features som man finder på voksen metaldetektorer, er regntæt og vejer KUN 850/945 gr. Detektoren er lynhurtig i signalhastighed og har stor dybdegang. Trods mange funktioner er den stadig nem og logisk at betjene.

En regntæt metaldetektor hvor man får rigtig meget detektor for pengene.

Quest X5 har integreret genopladeligt batteri

Læs mere om Quest X5 - KLIK HER

 

 

 

 

Nokta Makro Midi Hoard

Best seller - Er nem at bruge, med høj materiale kvalitet og ydeevne

Storbror til Nokta Makro Mini Hoard og er en stærk metaldetektor der kombinerer brugervenlighed, robust konstruktion og ydeevne sublimt. Midi Hoard har 3 Segmenter hvor metaller bliver kategoriseret, og med tydelige logiske ikoner er det nemt for børn at forstå og betjene. Detektoren har Pinpoint funktion til finlokalisering af objekter, dybdevisning, frafiltrering af affalds metaller, automatisk slukning og er 100% vandtæt, hvilket gør den perfekt til stranden også. Detektoren kan justeres i længde fra 83 – 109 cm og gør den derfor anvendelig for større børn

Detektoren benytter 2 x AA batterier

Læs mere om Nokta Midi Hoard - KLIK HER

 

 

 

Fisher F11

Børne metaldetektor fra ikoniske Fisher

Fisher er verdens ældste metaldetektor mærke og har i over 75 år produceret metaldetektorer af højeste standard.

Fisher F11 er en detektor der er fremstillet til større børn fra 9-10 års alder, men kan også benyttes af voksne. Detektoren er let, stabil og konstruktiv stærkt bygget. Displayet er designet så brugervenlighed og de visuelle indikatorer på skærmen er logiske og nemme at forstå og man bliver lynhurtig fortrolig med den, hvilket gør den til en easy-to-go metaldetektor. Detektoren er har mange af de funktioner man også finder på voksen metaldetektorer, som pinpoint funktion, frafiltrering af metaller og meget mere...

Fisher F11 bruger 1 X 9V batteri

Læs mere om Fisher F11 - KLIK HER

 

 

Bounty Hunter Lone Star Pro

Bounty Hunter har I årtier været bedst sælgende og garant for stærke metaldetektorer til børn

Lone Star Pro er en detektor som har et stort LCD display ser gør det nemt for brugeren at læse, og med en enkel og simpel opsætning er det ingen problem for børn fra 9-10 års alder at aflæse og indstille detektoren. Lone Star Pro kan også sagtens benyttes af voksne da stangen nemt indstilles i længde.

Lone Star Pro metaldetektoren er produceret i USA af verdens største producent

Lone Star Pro fra Bounty Hunter benytter 1 x 9V batteri

Læs mere om Bounty Hunter Lone Star Pro - KLIK HER

 

 

 

Bounty Hunter Mach-1

Simpel & enkel metaldetektor

Mach-1 er en opgradering af den velkendte Bounty Hunter VLF som har været en stærk detektor for mellem store børn. I alderen 8-12 år

Mach-1 kommer med LCD display der kategorisere objekter på 4 segmenter:  FE – 2 – 3 – 4 og viser hvor dybt objektet ligger i jorden og justerbar sensitivitet. Detektoren kan nemt bortfiltrere en af de tre første  segmenter, eksempel vis FE kategorien hvor jern affald normalt vil være synlig.

Mach-1 benytter 2 stk 9V batterier

Læs mere om Bounty Hunter Mach-1 - KLIK HER

 

 

Metaldetektor til børn fra 12+ år og som også kan benyttes af voksne:

 

 

Quest X10 Pro

Alsidig metaldetektor der har det hele…

X serien fra Quest (X5 & X10) tog verden med storm da de blev lanceret for 3 år siden, og ikke uden grund, for i X5 og X10 får man ekstrem meget detektor for pengene, og de er har begge mange funktioner og features der gør dem til et par super detektor maskiner. X10 Pro er specielt velegnet til større børn men kan sagtens benyttes af børn ned til 8-9 års alder og ikke mindst af voksne, for den har alle de funktioner og features som voksen detektorer har. Så en rigtig familie metaldetektor hvor alle generationer kan være med grundet det unikke 3 delte stang på detektoren der gør at den kan tilpasses alle højder.

Vægten er super lav: 850/950 gr og Quest X10 Pro er tilmed 100% vandtæt og kan derfor også en perfekt strand detektor

X10 Pro har genopladeligt batteri

Læs mere om Quest X10 Pro - KLIK HER

 

 

Teknetics Eurotek 

Markedets meste enkle kvalitets metaldetektor

Eurotek er en detektor fra verdens største producent som er designet til det europæiske marked uden amerikanske menuer, men kun med ikoner og et 2 cifferet digitalt ID der klassificere objekter med et 2 cifferet tal så man på forhånd kan se om det er jernaffald eller et mere spændende metal.

Eurotek er en stærk effektiv detektor der henvender sig til et bredt brugerfelt fra større børn til voksne. Detektorens Start & Go system gør at den er perfekt til dem som ønsker en enkel detektor som samtidig er utrolig effektiv

Teknetics Eurotek metaldetektoren benytter 1 x 9V batteri

Læs mere om Teknetics Eurotek - KLIK HER

 

 

Teknetics Digitek

Teknetics er ensbetydende med høj kvalitet og sublime ydeevne

Digitek er designet specifikt til større børn fra 8-9 års alder og op. Metaldetektoren er nem og overskuelig og har vigtige funktioner som frafiltrering af specifikke objekter og pinpoint funktion til finlokalisering af objekter. Detektoren har ergonomisk konstrueret med lav vægt og designet i friske farver med et stort letlæseligt display der gør det appellerende for større børn. Detektoren er også velegnet som detektor for voksne da stangen nemt reguleres i længden.

Teknetics Digitek benytter 1 x 9V batteri

Læs mere om Teknetics Digitek - KLIK HER

 

 

Fisher F22

Anmelderrost metaldetektor fra ikoniske Fisher

Fisher F22 er i mange år blevet kåret som bedste begynder metaldetektor, og er en stærk kandidat til større børn fra 12+ år og er ikke mindst blevet utrolig populær blandt voksne grundet dens stærke søgeegenskaber og lave vægt. Detektoren har alle moderne funktioner og features og har en display betjening der er både nem og logisk, hvilket gør den attraktiv som begynder/mellem detektor for større børn og voksne.

F22 er regntæt, ergonomisk og benytter kun 2 x AA batterier

Læs mere om Fisher F22 - KLIK HER


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Sikker handel E-mærket
Sikker betaling
Fremragende E-mærkets kundescore E-mærket
Følg os på sociale medier