E-Mærket - 100% Dansk webshop - 20 års erfaring - Fysisk showroom & butik - Prisgaranti - 30 dages returret - God Service - Fremragende Trust score - Hurtig & billig fragt - Fragtfrit på ordre over kr. 799,-

Pinpointer

oprettet d.

 

Alt om pinpointer til metaldetektering

 

Hvad er en pinpointer?

En pinpointer en simpel lille håndholdt metaldetektor der benyttes til fin lokalisere et metallisk objekt, og må ikke forveksles med pinpoint funktionen man ofte har på sin metaldetektor. Pinpointeren benyttes når metaldetektoren har afklaret at der er et mål som man ønsker at finde, som kan findes indenfor søgespolens område og typisk optil 30 cm dybt. Med en håndholdt pinpointer lokalisere man præcist og hurtigt mål objektet, da pinpointeren øger lydstyrke/lydfrekvens proportionalt med tilnærmelsen af objektet, og når lyden er kraftigst er objektet meget tæt på spidsen af pinpointeren.

Pinpointer funktion på metaldetektor kontra håndholdt pinpointer

Der findes to typer pinpointer:  Den indbyggede pinpointer i metaldetektoren og den håndholdte pinpointer

Den integrerede pinpointer i metaldetektoren

De fleste kvalitets metaldetektorer har i dag pinpoint funktion bygget ind i metaldetektoren og den fungerer rent teknisk på samme måde som en håndholdt pinpointer, ved at lydfrekvens og/eller lydtone øges jo nærmere man kommer kommer objektet med centrum af søgespolen.

Fordele:

 • Er integreret i metaldetektoren og man behøver ikke at købe og medbringe ekstra
 • Fint til begyndere der ikke har den store erfaring og derved nemmere ved lokalisere målet
 • Hurtig og nem at betjene inden man kommer til grave processen og hjælper med at man ikke kommer til at grave for store huller

Ulemper:

 • Pinpoint lokaliserings området er relativt stort og på størrelse med søgespolen og derfor ikke så præcis
 • Pinpoint processen er når der er gravet er besværlig, for de man gentagne gange er nødt til rejse sig op for pinpointe igen, når man har gravet lidt.

Den håndholdte pinpointer – mini metaldetektoren

Den integrerede pinpoint funktion i en metaldetektor kan ikke sammenlignes med en håndholdt pinpointer. Hvor den integrerede pinpoint funktion i metaldetektoren er fin til en grov lokalisering, er den håndholdte pinpointer et specialiserings værktøj der indikere en præcis lokation af målobjektet inden for få millimeter, og samtidig er den nem at manøvrere med i det opgravede jord eller hullet, hvilket gør den til et næsten uundværligt tilbehør, og i hvert fald en ”nice to have”.

I og med at man med metaldetektorens pinpoint funktion har indsnævret området hvor målobjektet er, kommer man nemt og hurtigt det sidste skridt frem til objektet med den håndholdte pinpointer i jorddyngen eller hullet og man kan også sagtens benytte den til at skrave i jorden uden at man skal have spaden frem igen, så det gør metaldetekterings processen væsentlig hurtigere, nemmere og ikke mindst sjovere.

Fordel:

 • Fylder og vejer ikke meget
 • Ekstrem præcis til lokalisering af objekter
 • Nem og hurtig at betjene

Ulemper:

 • Relativt dyr i anskaffelse (men køb kun en pinpointer af anerkendt mærke, da der stor forskel på kvalitet og ikke mindst ydeevne)
 • Kan tabes og være svær at finde
 • Man skal tæt på objektet for at få signal

Hvordan bruger man en metaldetektor pinpointer?

Først lokalisere man et interessant objekt med metaldetektoren, og så grave man et fornuftig mængde jord op, vær varsom så man ikke kommer til at ødelægge et objekt. Så skal man have pinpointeren frem som tændes, har den jordbalance indstilling foretages denne procedure først. Nu kører man spidsen af pinpointeren rundt i hullet eller i jorddyngen indtil den giver lyd, og så gælder det om langsomt at flytte den rundt og nærmere hvor lyden stiger i volumen eller gentagen lydfrekvens. Pinpointeren benyttes så til at skrabe sig frem til objektet samtidig med at man lader lyden ”vise” vej, indtil pinpointeren giver max lyd, og man har fundet objektet.

Typer af metaldetektor pinpointere

Pinpointer deles op i VLF pinpointere og Puls induktions pinpointere, som vinder mere og mere frem.

VLF pinpointere benytter samme detektions teknologi som de fleste metaldetektorer bruger. Når en VLF pinpointer tændes udsender den et magnet felt og når feltet rammer at metal objektet, ændres magnetfeltet afhængigt af objektstørrelse og metaltype og pinpointeren reagere ved lyd eller vibration.

En puls induktions pinpointer virker ved den sender en masse magnetiske impulser ned i jorden og når et metalobjekt rammes resulterer det i et relativt længere respons signal, end hvis der intet objekt er. PulsInduktion har den fordel at de ikke forstyrres af mineralisering i jorden og den øgede mineralisering man f.eks. oplever i saltvandsmiljø.

VLF teknologi har den fordel at man kan identificere objekter på ledningsevne, og bedre mulighed for diskrimination, hvilket er en fordel i en almindelig metaldetektor, men ikke nødvendige i pinpointere.

VLF Pinpointere hos Zeejuu.dk:

Mars Pinpointer

 

 

 

 

 

 

 

Nokta Pointer

 

 

 

 

 

 

 

Quest Xpointer Max

 

 

 

 

PulsInduktions pinpointere hos Zeejuu.dk:

 

Quest Xpointer Land

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokta PulsDive pointer

 

 

 

 

 

 

Teknetics Tek Point

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisher F-pulse

 

 

 

 

 

 

 

 

Quest Xpointer Pro

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

                            


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Sikker handel E-mærket
Sikker betaling
Fremragende E-mærkets kundescore E-mærket
Følg os på sociale medier