E-Mærket - 100% Dansk webshop - 20 års erfaring - Fysisk showroom & butik - Prisgaranti - 30 dages returret - God Service - Fremragende Trust score - Hurtig & billig fragt - Fragtfrit på ordre over kr. 799,-

 

FAQ om magnetfiskeri og fiskemagneter

 

 

 Her finder du nogle af de oftest spurgte spørgsmål om magnetfiskeri og produkter til fiskemagneter
Q: Hvad er magnetfiskeri?
A: Magnetfiskeri er en sjov og spændende hobby med rødder i USA. Magnetfiskeri er ganske enkelt en specialdesignet magnet som man 
binder et reb på, og magneten kastes i vandet og med rebet trækkes den i land, og alt fiskemagneten møder på sin vej ind (som er magnetisk) vil den trække med ind. Det gode ved   magnetfiskeri er at alle kan gøre det, da fiskemagneter fåes i forskellige størrelser, men vigtigt, som det første behøver du en god kvalitets fiskemagnet som du kan købe hos os. 
Når først du trækker den første fangst ind, er du solgt til magnetfiskeri, og spørgsmålet er bare, hvad vil være den næste fangst? Spændende!

 

Q: Hvilken fiskemagnet skal jeg vælge?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Q: Hvilket reb skal jeg vælge til min fiskemagnet?
A: Vores foretrukne tov er vore Protov serie: 6mm, 8mm & 10mm med henholdsvis 720 kg, 1300 kg, og 2000 kg brudstyrke. Vi anbefaler at tovet helst skal have en minimums styrke på ca 1-2 x magnetens samlede trækstyrke på 360 graders magneter, og ca 2-3 x trækstyrke på 1 og 2 sidet magneter. Har man eksempelvis en Beast 360 graders magnet på samlet 1400 kg trækstyrke, skal man som minimum have et 8mm pro tov, eller hvis man har en klassisk 250 med 310 kg trækstyrke, vil et 6mm pro tov, som minimum være at anbefale. På produktsiden vil man kunne se anbefalede tov.

Q: Hvordan binder jeg rebet til en fiskemagnet?
A: Til magnetfiskeri anbefaler vi vores Orange Pro tov, da det er designet specielt til at fastgøre en fiskemagnet. Vores Pro Tov er 20 meter langt og har en løkke i den ene ende og en rustfri carabinhage i den anden ende. Vi anbefaler at man bruger enden med løkken til at fastgøre fiskemagneten, men carabinhagen kan også benyttes.

Ved brug af løkke til fastgørrelse af fiskemagnet gøres således:

   1. Skub løkken ind gennem øjet på din fiskemagnet    

 
   2. Træk løkken nedover fiskemagneten
   
   3. Træk i rebet. På denne måde strammer rebet sig selv og er helt sikret
   
   4. Eller hvis Carabinhage benyttes
   


   Læs mere om Pro magnetfiske tov - KLIK HER


   Q: Hvad er Trækkrogen til?
   A: Ikke alle ting man kan støde på i vandet er magnetisk, som f.eks en cykel fremstillet i Alluminium og mindre del i stål. Alluminium er ikke magnetisk, så derfor vil en fiskemagnet have problemer med at trække en sådan cykel op af vandet. Ved at benytte trækkrogen har du større chancer for at trække cyklen op af vandet og spare tid

    Læs mere om trækkrog - KLIK HER

   Q: Er reb inkluderet i køb af fiskemagnet?
   A: Reb er ikke inkluderet ved køb af Fiskemagnet - med mindre der er tale om pakkeløsninger hvor reb står inkluderet

   Q: Hvilken fiskemagnet skal jeg købe?
   A: Hvordan kommer jeg godt igang med magnetfiskeri? Ta et kig på vores Dropdown menu. Når Kategorien "Magnetfiskeri" markeres, og her er muligheder delt op i Begynder magneter, Fiskemagneter til børn og de forskellige typer af magneter, samt pakkesæt.

   Q: Hvor er de bedste steder at magnetfiske?
   A: Man vil selvfølgelig gerne fange noget med det samme, det vil alle magnetfiskere. Som med almindelig fiskeri skal man finde et sted hvor man rent faktisk kan fange noget, så man kan faktisk forberede sig, og som udgangspunkt, jo mere tid du bruger på at finde et godt sted, jo mere fanger man. Så at søge efter et godt sted skal ikke undervurderes. Eksempler på gode steder er havnefronter, centrale kanaler hvor der er meget menneske trafik, søer med aktivitet, broer over åer,  moser m.m. Har man kendskab til Garnisioner under anden verdenskrig i nærheden af vand, kan dette være gode steder at  magnetfiske, hvis det er effekter fra krigens tid man er på jagt efter.

   Q: Med de store trækstyrker som fiskemagneter har, kan jeg så få, den af igen når den fanger en genstand?
   A: Kraftige magneter kan nogle gange sidde godt fast under vandet og her kan man forsøge at trække magneten fra en anden vinkel eller på den anden side af en Å eller sø hvis muligt. Derudover kan forsøge at trække magneten i kraftige stød og dermed bryde magnetfeltet. Er det en genstand man har fået på land hvor det er svært at få magneten af, kan man føre en stang gennem øjet og løftemagneten af.

   Q: Hvad kan man fange med en fiskemagnet?
   A: Der er mange ting man kan fange som for eksempel: Mobiltelefoner, ure, cykler, knallerter, værktøj, pengeskabe/bokse, våbenskabe, effekter fra anden verdens krig, våben, tyvekoster og meget mere... Hvad kan man ikke fange: genstande af rent ædel metal, aluminium, rustfrit stål er ikke magnetiske, men hvad med mønter? Nogle mønter er magnetiske, men nyere danske mønter er ikke.

   Q: Hvilken fiskemagnet anbefales til børn?
   A: Vi har forskellige typer af magneter. Vi anbefaler Klassisk 80 (110kg) til de yngste og med en magnet vægt på kun 193 gr. er den nem at kaste. For børn fra ca. 6 år kan Klassisk 150 (220kg) sagtens håndteres, og børn fra 8-9 års alder er en Klassisk 250 (310kg)  en mulighed. Umiddelbart lyder trækstyrkerne af meget at kunne trække i land, men man skal ikke være bekymret, for trækstyrken er målt under ideelle forhold på en ren tyk jernplade, hvor magneten har fuld kontakt. Ofte vil genstande være runde, rustne, med maling og skidt mellem fiskemagnet og genstand, hvilket gør magneten nemt kan fjernes fra genstanden.

   Q: Hvordan sikrer jeg magneten bedst muligt?
   A: Fiskemagnet og trækøje kommer altid adskilt, og det er vigtigt når man monterer øjet at man altid strammer øjet godt i gevindstykket. (Brug evt en skruetrækker eller andet gennem øjet for ekstra moment). Vi anbefaler også at bruge gevindlim for ekstra sikring så øjet sidder sikkert fast på fiskemagneten. Dog bør man altid løbende kontrollere at øjet ikke går løs. Zeejuu.dk er ikke ansvarlig for tab af magnet.

   Q: Hvad gør Magnetar fiskemagneter ekstra gode?
   A: Magnetar har siden 2013 designet og udviklet magneter til magnetfiskeri, og kan idag tilbyde Neodymium fiskemagneter fremstillet af bedste materialer og er idag førende producent af fiskemagneter i Europa. Gennem årene har Magnetar udviklet og videre udviklet innovative magneter som optimere fangster, f.eks de unikke 360 graders fiskemagneter. Og vigtigst af alt, er magneterne udviklet gennem mange test i hollandske kanaler, og man har derfor gennem erfaring fundet ud af hvad som er godt og hvad der ikke fungere. Magnetar tester løbende deres fiskemagneter for trækstyrke så de som minimum klarer den angivende trækstyrke, men på de fleste  magneter er der reelt 30-40 kg mere trækstyrke.

   Q: Hvordan er trækstyrken beregnet?
   A: Træstyrken som du kan se på Magnetar fiskemagneter, er trækstyrker målt under ideelle forhold. Disse testes i professionelle trækstyrke maskiner ud fra test standarder på en 2 cm tyk ren jernplade og lodret træk. Trækstyrke mindskes når metallet er tyndt, rustent, har maling, der er skidt/snavs mellem magnet og genstand, samt er rundet eller ujævn i overfladen. Magnetars fiskemagneter testes løbende for trækstyrke for optimal kvalitet. Se video - KLIK HER

   Q: Mister min Magnetar trækstyrke?
   A: Dette er ikke tilfældet. Alle Magnetar fiskemagneter permanent magnetiske. Dette betyder at magneten ikke mister trækstyrke af sig selv. Faktorer der dog kan påvirke magnetismen er:
       Temperatur: Neodymium magneter må ikke udsættes for temperaturer over 80 graders Celsius
       Utilsigtet brug: svære slag, tab fra store højder eller kast direkte mod sten og beton m.m. kan mindske magnetismen, men at aftørre
       magneten godt efter brug er også vigtigt
       Magnetiske felter: Magnetiske felter fra elektro magneter kan påvirke magneter permanent

   Q: Hvad er magnetens coating lag lavet af?
   A: Magnetar fiskemagneter er påført et tyndt lag coating af Nickel-kobber-Nickel for at beskytte mod korrosion, Dette lag er så tyndt at magnetisme ikke går tabt. Coating laget kan afskalles og få små revner, grundet stød eller stort tryk. Dette er ikke en produktfejl men produktegenskab. Magnetisme vil ikke mindskes ved afskalning af coating laget. Neodymium magneter er maget stærkt magnetiske men er også relativt skrøbelig overfor kraftige slag, stød og kraftig tiltrækning. Fiskemagneter med beskyttende skal og cover er optimalt beskyttet mod slag, kraftig tiltrækning og tab.

 

Sikker handel E-mærket
Sikker betaling
Fremragende E-mærkets kundescore E-mærket
Følg os på sociale medier